Buurtpreventie WhatsApp

Buurtpreventie in kaart gebracht, zichtbaar en vindbaar voor iedereen!

Wabp.nl is opgericht op 1 juni 2015, sinds 28 juli 2017 geregistreerd als Stichting WABP (WhatsApp Buurtpreventie).

Meer dan 7600 WhatsApp Buurtpreventie groepen, met één of meerdere beheerders, hebben zich inmiddels bij ons geregistreerd.

Wabp draagt zorg voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van de beheerders van een Alarm App groep. Een Alarm App groep is een groep in een app waarbij de groep goed wordt beheerd door één of meerdere beheerders en waar buren elkaar snel op de hoogte kunnen houden van alarmerende situaties zoals een inbraak of een verdacht persoon etc.

Bel altijd eerst 112 en informeer uw buren vervolgens via de groep.

Wilt u lid worden van een Alarm App groep in uw buurt? Onderaan op deze pagina staan kaarten waar u uw buurt kunt opzoeken om te zien of iemand in uw buurt al een groep gestart is. Indien dit het geval is dan staat er bij de pin in uw buurt een mail adres van de beheerder zodat u contact kunt opnemen om lidmaatschap aan te vragen.

Wilt u een groep starten en/ of aanmelden? Volg dan de volgende stappen, klik hier.

 

Samen staan we sterk

Goede samenwerking en beheer is van essentieel belang om van een Alarm App groep een succes te maken. Naast samenwerking binnen de groep zien wij ook dat contact tussen nabijgelegen groepen van belang is. Een verdachte zal zo snel mogelijk uit uw buurt proberen te komen. Vandaar dat contact met aangrenzende Alarm App groepen via de beheerder belangrijk is. Digitale Buurtpreventie is een Burgerinitiatief, voor burgers en door burgers, door samen te werken maken we onze buurt veiliger!