In bijgaand bericht vindt u de terugkoppeling van de Integrale Handhavingsactie in het stadsdeel Laak van 5 juli 2018 jl.

Het doel van deze actie is om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te verbeteren. Daarom trekken ze signalen na van bewoners en ondernemers over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit.

Botencontrole

De controleur binnenwateren, gemeentelijke handhavers en de politie controleerden ’s nachts 103 boten op illegale bewoning. Er werden 8 personen aangetroffen. Ze moesten de bootjes verlaten en kregen een waarschuwing.

Werk mee en meld

Help ook mee om de buurt beter te maken. Melden kan onder andere zo:

  • de gemeente: via het Klantcontactcentrum of Melding openbare ruimte voor onder andere meldingen over woonoverlast, uitkeringsfraude, ongedierte, storing straatverlichting, afval, fietswrakken en zaken die in openbare ruimte kapot zijn.
  • Verdachte situaties meldt u bij de politie via telefoonnummer 112 (spoed) of 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000.
  • Voor meldingen en advies over mogelijk huiselijk geweld of kindermishandeling belt u met telefoonnummer 0800 – 2000.

zie verder ook gemeentebericht < https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/laak/nieuws-stadsdeel-laak/actie-voor-een-veilig-en-leefbaar-laak.htm

Met vriendelijke groet,

Julie Jelgerhuis – stadsdeel Laak.

Laak aangepakt: horecazaken dicht en huurbazen gegrepen

AD 06.07.2018 Twee horecazaken in Laakkwartier hebben hun deuren gedwongen gesloten omdat ze geen vergunning hadden. Dat bleek bij een grootscheepse controle gisteren.

Bewoners, ondernemers, voorbijgangers, niemand ontkwam aan de controle gisteren in Laakkwartier. Zowel horeca, als woningen werden bezocht en ook bestuurders en voertuigen werden tegen het licht gehouden. Bij de controle werd gebruik gemaakt van tips van bewoners en ondernemers.

Van de acht gecontroleerde horecazaken bleken er zeven hun zaakjes niet op orde te hebben. In twee gevallen waren er zelfs geen vergunningen aanwezig. Die moesten direct dicht. In enkele shishalounges werd totaal 5 kilo tabak in beslag genomen omdat er geen accijns over betaald is.

Illegaal

De zogenoemde ‘Haagse pandbrigade’ bezocht zeventien gebouwen, waarbij in de meeste gevallen iets mis was. Zo werden er illegaal kamers verhuurd en werd in 25 gevallen een te hoge huurprijs gerekend. Volgens de gemeente in twee gevallen zelfs een ‘extreem hoge’ huurprijs. De huurders die het betreft krijgen verder advies en hulp van de gemeente.

De verkeerscontrole leverde onder meer bijna 300 boetes à 70 euro op voor het niet betalen van parkeergeld en 13.400 aan nog te betalen gemeentelijke belastingen.

Verder werden acht personen ’s nachts van boten weggestuurd, omdat zij die illegaal bewoonden en schreef de HTM bijna 100 boetes uit voor zwartrijden (55 euro).

Veel mis bij horecacontroles in Laakkwartier

Den HaagFM 06.07.2018 Politie, brandweer, HTM, Stedin, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), douane en meerdere teams van de gemeente hielden donderdag een grote handhavingsactie in het Laakkwartier. Tijdens de actie was er extra aandacht voor overlast door alcohol en drugs.

Een horecateam bezocht acht zaken. Daarvan waren zeven horecagelegenheden niet in orde. Er waren twee zaken zonder vergunningen. De eigenaren moesten direct de deuren sluiten. Bij controles van shisha-lounges werd vijf kilo tabak, waar geen accijns over was betaald, in beslag genomen. Zowel de douane als de NVWA kunnen nog hoge boetes opleggen aan de zaken.

De Haagse Pandbrigade controleerde zeventien panden. Bij de meeste woningen werden misstanden aangetroffen, zoals illegale kamerverhuur. In 25 gevallen rekende de verhuurder een veel te hoge huurprijs. In twee gevallen ging het zelfs om een extreem hoge huurprijs. De politie controleerde twee woningen waar sprake was van drugsoverlast. Hierbij zijn vier personen gearresteerd. De politie doet verder onderzoek.…lees meer

Arrestaties, horecasluitingen en boetes bij grote handhavingsactie

OmroepWest 06.07.2018 Bij een grote handhavingsactie in het Haagse Laakkwartier zijn vier personen gearresteerd. Ook moesten twee horecazaken hun deuren direct sluiten en werden er meerdere boetes uitgedeeld.

Bij de actie werkten de politie, de brandweer, de Haagse vervoerder HTM, netbeheerder Stedin, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane en meerdere teams van de gemeente Den Haag samen.

Het doel van deze actie is om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te verbeteren. Daarom trekken ze signalen na van bewoners en ondernemers over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit.

Illegale kamerverhuur

Zo werden twee woningen doorzocht, omdat er sprake zou zijn van drugsoverlast. Hierbij zijn vier personen gearresteerd. Verder bleken twee horecagelegenheden geen vergunning te hebben. Zij moesten de deuren sluiten.

Ook zeventien andere panden werden gecontroleerd. Bij de meeste woningen was er sprake van misstanden, zoals illegale kamerverhuur. In 25 gevallen werd een te hoge huurprijs gerekend. De pandeigenaren krijgen hiervoor een waarschuwing.

Verkeerscontrole: negentien bekeuringen

Bij een grote verkeerscontrole werden negentien bekeuringen uitgedeeld. Ook bleken 295 voertuigen hun parkeergeld niet te hebben betaald. De eigenaren krijgen een naheffing van zeventig euro. Ook was 13.420 euro aan gemeentelijke belastingen niet betaald. Negen auto’s kregen een wielklem.

Tenslotte controleerde de HTM op diverse locaties de vervoersbewijzen. Bijna honderd reizigers hadden geen geldig vervoersbewijs en kregen een boete van 55 euro.

LEES OOK: Grote handhavingsactie in Haagse Oude Centrum en Zeeheldenkwartier

Meer over dit onderwerp: DEN HAAG LAAKKWARTIER

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *